Obecny czas: 08 Wrz 2010, 14:47
Łączny czas online:

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 176 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: 19 Mar 2009, 15:49 
Ulubiony forumowicz
Ulubiony forumowicz
Awatar użytkownika

Dodany: 05 Lut 2008, 19:33
Miejscowość: Krapkowice
Wysłał: 3 pochwał
Otrzymał: 7 pochwał
Online: 3d 9s

Z tego co mi wiadomo, to każda siatkarska drużyna się pożegnała? ;>
Miało być tak pięknie. Fantastyczne spotkanie w Bełchatowie, wyjazd do Rosji, wszyscy wierzyli, a tu piękne 3-0 do gospodarzy, szkoda.

Temat postu:
PostWysłany: 19 Mar 2009, 16:02 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Dodany: 30 Kwi 2007, 15:50
Miejscowość: Pionki
Wysłał: 2 pochwał
Otrzymał: 11 pochwał
Online: 1d 19h 57m 45s

Cytuj:
Z tego co mi wiadomo, to każda siatkarska drużyna się pożegnała?

Podobnie mi sie zdaję, ale głowy sobie uciąć nie dam.

Mimo fantastycznego spotkania w Bełchatowie trochę właśnie u siebie zawiedliśmy. Straciliśmy aż dwa sety. W Rosji każdy wiedział, że będzie o wiele trudniej i choć oczekiwania były ogromne to jednak Iskra okazała sie zdecydowanie lepsza.

Image

"... w oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji do pedalstwa i kurestwa ..." ...pedofilstwa...

Av&Sig By Piękny Romek :*

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 19 Mar 2009, 16:07 
Ulubiony forumowicz
Ulubiony forumowicz
Awatar użytkownika

Sprawdziłem, odpadliśmy. Skra najlepiej się zaprezentowała. Mogło być tak, jak w LM angielskie drużyny ;p. Dwie w półfinale LM mężczyzn, dodatkowo jedna kobiet. Mimo wszystko należą się gratulację, bo pokazali kawał dobrej piłki.

Temat postu:
PostWysłany: 24 Sie 2009, 20:28 
Podawacz piłek
Podawacz piłek
Awatar użytkownika

Dodany: 27 Lis 2005, 22:07
Miejscowość: Toruń
Online: 1h 12m 40s

Wypadałoby rozruszać trochę ten temat, bo w najbliższym czasie sporo będzie się działo.

Wczoraj Polacy wygrali Memoriał imienia Huberta Jerzego Wagnera, w finale pokonując Włochów 3-1.
Po spotkaniu Castellani podał kadrę na ME w Turcji.

Piotr Nowakowski, Piotr Gruszka, Daniel Pliński, Paweł Zagumny, Bartosz Kurek, Jakub Jarosz, Zbigniew Bartman, Marcel Gromadowski, Paweł Woicki, Michał Ruciak, Piotr Gacek, Krzysztof Ignaczak, Michał Bąkiewicz i Marcin Możdżonek.

Moim zdaniem, biorąc pod uwagę kontuzje Winiara, Świdra i Wlazłego czy Grześka Szymańskiego, lepszej kadry skompletować się chyba nie dało.
Zdecydowanie bardziej wierzę w sukces naszych chłopaków niż "Złotek". Biorąc pod uwagę naszą potencjalną drogę w tym turnieju, półfinał to minimum.

Z grubsza to tyle. Wasze opinie, przemyślenia?

Temat postu:
PostWysłany: 24 Sie 2009, 21:33 
Talent
Talent

Dodany: 14 Gru 2007, 23:02
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Otrzymał: 2 pochwał
Online: 1d 10h 22m 35s

No tak wszystko na to wskazywało, że wobec kontuzji Winiarskiego, Świderskiego, Wlazłego szansę dostaną młodzi (Kurekm Jarosz, Bartman).
Mnie najbardziej cieszy i zadziwia forma Bartka Kurka. Wydawało się, że po kontuzji Świderskiego i Winiarskiego to Bartman będzie grał dużo, w pierwszej szóstce ponieważ grał cały sezon w Częstochowie. Formę eksplodował jednak Bartek i gra bardzo dobrze co może tylko cieszyć.

Medalik mile widziany to oczywiste. Szkoda tylko, że nie ma Winiarskiego, Świderskiego i Wlazłego bo wtedy nasza siła była by jeszcze większa.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 29 Sie 2009, 13:34 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Wielka szkoda dla reprezentacji, że nie będzie Winiarskiego i Wlazłego. Bez nich reprezentacja sporo traci. W dodatku jeszcze Szymański i Świderski :/. Chociaż z drugiej strony błyśnie może jakiś młody. Mam tu na myśli Jarosza lub Kurka. Szczególnie tego drugiej dobrze zapamiętałem sobie z gry w lidze w barwach ZAKSY. Ponadto jestem ciekaw na którego libero postawi Castellani. Ignaczak czy Gacek? Osobiście sam mam ogromny problem. Wydaje mi się, że jednak to Gacek będzie nr. 1. Castellani Ignaczakowi nie ufa :].

Image

"... w oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji do pedalstwa i kurestwa ..." ...pedofilstwa...

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 29 Sie 2009, 16:18 
Podawacz piłek
Podawacz piłek
Awatar użytkownika

Sonny napisał(a):
Ponadto jestem ciekaw na którego libero postawi Castellani. Ignaczak czy Gacek? Osobiście sam mam ogromny problem. Wydaje mi się, że jednak to Gacek będzie nr. 1. Castellani Ignaczakowi nie ufa :].

Moim zdaniem Igła jest lepszy od Gacka. Gdyby nie balety podczas pewnego zgrupowania kadry za czasów Lozano, Ignaczak pojechałby też na MŚ do Japonii.
W tym sezonie w lidze Gacek się trochę wyrobił i różnica między nim a Krzysztofem nie jest tak duża jak choćby 2-3 lata temu.
W przyjęciu są porównywalni, w obronie Igła to klasa światowa.
Ale pewnie Castellani postawi na Gacka, w końcu pracowali razem w klubie i zna go lepiej.

Co do Kurka to mam wrażenie że marnuje się na przyjęciu. Z jego możliwościami i warunkami fizycznymi powinien grać jako atakujący. Liczyłem, że trenerzy nie powtórzą błędy jaki zrobiono z Gruszką, który ciągle zmieniał pozycję. To był przyjmującym, to atakującym, a to znowu grał na przyjęciu.
Biorąc pod uwagę to jak podatnym na kontuzje zawodnikiem jest Wlazły, musimy mieć atakującego z prawdziwego zdarzenia, aby w przypadku kolejnego urazu Mariusza, nie obudzić się z ręką w nocniku. Póki z Lozano nie pokłócił się Szymański nie było problemu. Teraz Grzesiek miał słabszy sezon w Olsztynie, poza tym te kontuzję... Jarosz mnie średnio przekonuje, a Gromadowski póki nie zacznie atakować po kierunkach zamiast bić przed siebie na pałę niech się trzyma z dala od repry.
Najlepiej gdyby Kurek został na stałe przekwalifikowany na atak, wtedy w przyjęciu zrobiło by się miejsce dla Bartmana. Siła ognia byłaby imponująca. Jednak szanse na to są minimalne, jeśli już to po sezonie reprezentacyjnym.

Temat postu:
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 18:50 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Mamy awans z grupy. Dość pewne zwycięstwa z Francją wczoraj i dziś z Niemcami pozwoliły na grę w drugiej rundzie. Świetna gra Kurka. Chłopak jest naprawdę świetny. Jak kiedyś zachwycałem się Wlazłym, tak dziś nie mogę nachwalić jego gry. Jutro czeka nas mecz w sumie o nic z Turcją, który myślę i tak będzie nasz :].

Image

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 20:42 
Podawacz piłek
Podawacz piłek
Awatar użytkownika

Dobry wynik, gra też lepsza niż wczoraj. Fajnie, że Gruszka potrafił się podnieść i dziś grał na wysokim poziomie. Cieszy również, że rezerwowi sporo wnoszą do gry, Woicki był dziś świetny, a i Bartman z Ruciakiem i Nowakowskim swoje zrobili.

Jutro niby mecz o pietruchę, ale nie do końca. Do drugiej rundy zabieramy ze sobą wyniki ze spotkań z drużynami, które też awansują. Jeśli przegramy jutro, a Turcy ograją na koniec Francję to tylko komplikujemy sobie dalszą drogę do półfinałów.
Gospodarz niby zawsze jest groźny, ale siatkarsko bijemy ich na głowę, także nawet w zmodyfikowanym ustawieniu powinniśmy ich ograć. Wystarczy wyjść skoncentrowanym i grać swoje. Dlatego liczę na dłuższy występ Igły, Bartmana i Nowakowskiego.

Temat postu:
PostWysłany: 13 Wrz 2009, 21:37 
Mistrz Wielkopolski
Mistrz Wielkopolski
Awatar użytkownika

Dodany: 03 Sty 2008, 21:29
Miejscowość: Września
Online: 2d 10h 5m 22s

Polacy zostali mistrzami Europy pokonując w finale reprezentacje Francji. Warto dodać, że Biało-Czerwoni przeszli przez ten turniej bez żadnej porażki! Co powiecie na temat meczu?

Image
Image
Image

Image
"...Być kibicem Man Utd BEZCENNE..."

Temat postu:
PostWysłany: 13 Wrz 2009, 22:05 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Dodany: 18 Paź 2005, 17:34
Miejscowość: Wrocław
Wysłał: 5 pochwał
Online: 37m

No dali radę. Pięknie grali chłopcy. W trzecim secie niepotrzebnie się rozluźnili, ale zwarli poślady w odpowiednim momencie i jesteśmy mistrzami. :) Gdyby nie akcja z "usuwaniem" śledzika na naszej-klasie byłbym dumny, że jestem Polakiem.

Temat postu:
PostWysłany: 14 Wrz 2009, 08:16 
Diabeł
Diabeł
Awatar użytkownika

Dodany: 25 Paź 2005, 13:44
Miejscowość: Kalisz
Online: 1h 23m 58s

Bardzo piękny mecz. Oprócz 3 setu gdzie Francuzi mieli za dużą przewagę z powodu masy błędów popełnianych przez naszych to tak to byliśmy światkami pięknej walki. Niemal cały czas było punkt za punkt, pojedynek godny finału.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Paź 2009, 14:30 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Polacy pokazali wielką klasę. Przed turniejem nie spodziewałem się aż tak dobrego wyniku. Jechaliśmy mimo wszystko mocno osłabieni, a zdołaliśmy wygrać. Cieszy mnie fantastyczna postawa Kurka, którego pamiętam jeszcze z występów z Mostostalu/ ZAKSY (?).

Obecnie odbywają się ME siatkarek i nasze prócz tego jednego spotkania radzą sobie nieźle. Wczoraj fantastycznie pokazały miejsce Rosjankom. Dziś muszą wygrać z Bułgarkami, jeśli marzą o byciu w czołowej '4' i walkę o medale.

Image

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Paź 2009, 18:30 
Talent
Talent
Awatar użytkownika

Dodany: 06 Kwi 2009, 20:05
Online: 2d 2h 2m 16s

Wygrana z Bułgarkami niestety nie wystarczy. Trwa mecz Holandia - Rosja i dużo zależy od tego spotkania.

Temat postu:
PostWysłany: 02 Paź 2009, 09:45 
Ulubiony forumowicz
Ulubiony forumowicz
Awatar użytkownika

Wszystko wyszło po naszej myśli. Holenderki wygrały z Rosjankami, a Polki z Bułgarkami i czeka nas kolejny siatkarski półfinał. Co ciekawe, znowu przyjdzie się zmierzyć z Holenderkami, które na nieszczęście radzą sobie świetnie, więc o finał będzie bardzo trudno, aczkolwiek jak najbardziej w 'naszym' zasięgu. ;]

Temat postu:
PostWysłany: 20 Lut 2010, 01:17 
Młodzik
Młodzik

Dodany: 20 Lut 2010, 00:39
Miejscowość: Zduńska Wola
Online: 0s

Kto oglądał dziś mecz
PGE Skra Bełchatów - Domex Tytan Częstochowa 3:1

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 176 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości