Obecny czas: 08 Wrz 2010, 14:52
Łączny czas online:

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1135 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 01:25 
Gwiazda
Gwiazda
Awatar użytkownika

Dodany: 08 Gru 2005, 23:29
Miejscowość: Bydgoszcz
Wysłał: 2 pochwał
Otrzymał: 5 pochwał
Online: 32m 17s

Naszła mnie taka myśl na temat nie tyle sytuacji, co przydatności Tomka w klubie i jego roli... Wiadomo, że nie ma co porównywać go z Edwinem van Der Saar'em, ponieważ Holender to żywa legenda i jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy bramkarz na świecie. ;) Ale do czego dążę... Otóż Tomek jest cierpliwy, konsekwentny i z pokorą czeka na swoje okazje do gry... Wszyscy pamiętamy doskonale kontuzję Edwina i jego problemy osobiste. Do bramki wskoczył Tomek, zagrał coś koło 10 meczy pod rząd i praktycznie w każdym był wybierany jednym z najlepszych piłkarzy na boisku. Należy do tego wziąć pod uwagę, że praktycznie co mecz grała inna czwórka obrońców, co wcale Tomka zadania nie ułatwiało. :) A teraz weźmy podobną sytuację w Chelsea. Cech doznał kontuzji do bramki wskoczył Hilario. Pierwszy mecz i kompromitacja. Porażka 2-4 na własnym stadionie. Niepewność i brak spokoju w szeregach defensywnych. Co prawda to dopiero jeden mecz, ale pozwolę sobie stwierdzić, że z każdym następnym wcale nie będzie lepiej. :D Nie jest łatwym zadaniem siedzieć kilka miesięcy na ławce rezerwowych i nagle gdy nadejdzie taka potrzeba od razu świetnie bronić. Na to potrzeba czasu i ogrania. Tomek ma tę wspaniałą umiejętność, że potrafi sobie z tym radzić i nie zawodzi w najważniejszych momentach. Pozwolę sobie nawet użyć stwierdzenia, że jeśli Chelsea teraz bez Cecha pogubi punkty i w Maju będziemy świętować 4 Mistrzostwo Anglii z rzędu, to oczywiście oprócz fantastycznego Rooney'a, to największą zasługę będzie miał w tym wszystkim Tomek. :)

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 11:12 
Forumowicz roku
Forumowicz roku
Awatar użytkownika

Dodany: 04 Lis 2005, 14:33
Miejscowość: Gdańsk
Wysłał: 70 pochwał
Online: 6d 3h 36m 42s

Taak, ale też Tomek w tych kilkunastu meczach grał z cieniasami z dolnej półki, więc nie ma za bardzo co porównywać :roll:
Edyp napisał(a):
Pozwolę sobie nawet użyć stwierdzenia, że jeśli Chelsea teraz bez Cecha pogubi punkty i w Maju będziemy świętować 4 Mistrzostwo Anglii z rzędu, to oczywiście oprócz fantastycznego Rooney'a, to największą zasługę będzie miał w tym wszystkim Tomek. :)

Bez przesady, jest jeszcze Evra, Valencia, Giggs z początku sezonu, dobry rezerwowy Owen...

FOOTBALL is a RELIGION so I BELIEVE in UNITED

"Manchester United's heart and soul has been sold today - it has changed for ever."

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 11:17 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Dodany: 31 Paź 2005, 20:58
Miejscowość: Kraków
Wysłał: 30 pochwał
Otrzymał: 13 pochwał
Online: 11d 19h 43m 40s

Cytuj:
Taak, ale też Tomek w tych kilkunastu meczach grał z cieniasami z dolnej półki, więc nie ma za bardzo co porównywać

No sorry, ale jakie to ma znaczenie? W tamtym sezonie mieliśmy mistrza, a przegraliśmy dwa razy z Liverpoolem, chyba z City też i kilka innych wpadek, w których bronił van der Sar i jakby bronił ktoś inny to może też byśmy przegrali... jak Edwin miał serie 14 meczów bez straty bramki też można powiedziec, że grał z cieniasami z niższej półki a puścił gola z Newcastle, które potem spadło z ligi... Jest takie powiedzenie piłkarskie: "Mistrzostwo zdobywa się wygrywając i robiąc punkty z drużynami z dolnej półki, a nie z najlepszymi" i tamte mecze były równie ważne jak nie najważniejsze...

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 14:15 
Forumowicz roku
Forumowicz roku
Awatar użytkownika

DiaboLLo napisał(a):
No sorry, ale jakie to ma znaczenie?

W przypadku Berbatowa kluczowe :lol:
DiaboLLo napisał(a):
W tamtym sezonie mieliśmy mistrza, a przegraliśmy dwa razy z Liverpoolem, chyba z City też i kilka innych wpadek, w których bronił van der Sar i jakby bronił ktoś inny to może też byśmy przegrali...

To wiadomo, seryjnie podpadliśmy Wielkiej Czwórce, ale Liverpool cieniował ze Stoke, Middlesbrough czy Hull.
Chodziło mi o to, że Edyp podnieca się Tomkiem, który w meczach ze średnimi ekipami zrobił to, co do niego należało :roll:

"Manchester United's heart and soul has been sold today - it has changed for ever."

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 14:23 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Red_Devil napisał(a):
W przypadku Berbatowa kluczowe

Ja nigdy takich argumentów nie używałem. Zresztą Ronaldo większosc bramek strzelał słabiakom, a czy ktoś to teraz pamięta? Ludzie pamiętają, że strzelał dużo i Złotego Buta dostał. :roll: Jakby po drodze był mecz z Chelsea to by zagrał też z Chelsea, bo Edwina nie było i tak...

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 18:53 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Dodany: 08 Lis 2005, 21:09
Miejscowość: Piła
Otrzymał: 2 pochwał
Online: 14m 23s

No nie wiem, ja mam właśnie takie wrażenie, że Tomek robi wszystko jak należy. I o ile Foster miał masę wpadek, to Kuszczak z reguły grał poprawnie. Dlatego abstrahując od tego, że Kuszczak zapewne nigdy no. 1 nie będzie, to według mnie, nie pokazał jeszcze nic co by go dyskwalifikowało.

give me the cure.

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 20:15 
Diabeł
Diabeł
Awatar użytkownika

Dodany: 16 Gru 2007, 22:26
Miejscowość: Rumia
Wysłał: 1 pochwałę
Otrzymał: 4 pochwał
Online: 2d 9h 59m 35s

Właśnie dlatego, według mnie, powinien odejść po sezonie. Numerem 1 nie będzie, a na ławce trochę się marnuje, a w średniaku z Bundesligi, czy w którejś z drużyn PL spokojnie mógłby być podstawowym bramkarzem.

David Pegg
Tommy Taylor
Geoff Bent
Liam Whelan
Duncan Edwards [/i]

[b]straight to Paul Scholes... What about that!? WHAT ABOUT THAT!?[/b]

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 21:34 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

No ok, mnie tylko zastanawia, czy pokazał cokolwiek co go by dyskwalifikowało nawet jako no. 1 United?

give me the cure.

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 22:42 
Talent
Talent
Awatar użytkownika

Dodany: 15 Sty 2008, 21:43
Miejscowość: Zapadła dziura na zachodzie
Online: 3d 5h 30m 34s

Jakiś czas temu był wywiad z nim na Nsport.I sam Tomek stwierdził ze nigdy nie wróci do Niemieckiej ligi.To jak potraktowała go Hertha Berlin to chce sam zapomnieć.Ja zaś myślę że przy ewentualnym przeniesieniu się najlepiej by było zostać na wyspach w jakimś West Hamie lub Aston Villi.Choc jak Zom mówi nie można od razu z niego rezygnować.Edwin według mnie pogra góra 2 lata a Kuszczak jest przyzwoitym bramkarzem

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 22:47 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Nie, uważam wręcz przeciwnie - Kuszczak za Fergusona raczej wielkich szans nie ma i na jego miejscu szukałbym pierwszej lepszej okazji, żeby stąd uciec. Stracił już wystarczająco dużo czasu.

give me the cure.

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 22:58 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Prawda jest taka, że wielu ludzi narzeka na Kuszczaka itp, a który z klasowej światy klubów ma lepszego rezerwowego? Hilario? Dudek? Cavalieri? Fabiański? z Barcelony to nawet nie znam chłopa...

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 24 Mar 2010, 11:58 
Młodzik
Młodzik

Dodany: 23 Mar 2010, 10:48
Online: 0s

Moim zdaniem Kuszczak powinien opuścić OT tu nie ma przyszłości a młody to on już nie jest, mogliby go np: wypożyczyć na rok albo dwa

Temat postu: Tomasz Kuszczak
PostWysłany: 29 Lip 2010, 19:06 
Forumowicz roku
Forumowicz roku
Awatar użytkownika

Jak widać, forum przeniesione na subforum Kadry. Na początek mały pliczek umiejętności Tomka: http://www.youtube.com/watch?v=y0JnGaUQ5G0 :lol:

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Lip 2010, 19:20 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, ze z tego subforum można zrezygnować, Kuszczaka dać normalnie do kadry, a z tamtych tematów zrezygnować i przenieść do śmietnika.

Co do wywiadu z Machedą, geniusz moim zdaniem :lol: Pisałem o tym w temacie tournee.

Profil E-mail  

PostWysłany: 06 Sie 2010, 21:52 
Rezerwowy
Rezerwowy
Awatar użytkownika

Dodany: 08 Kwi 2010, 15:15
Miejscowość: Śląsk
Online: 1d 5h 48s

Kuszczak wykorzystuje każdą szansę jaką dostaje od Alexa.. Ciekawe jak to wygląda na treningach. Jest według mnie trochę zbyt naiwny, że wierzy w coś takiego: http://manusite.pl/?co=aktualnosci&id=22804
Ja mu wróżę coś takiego. VDS gra powiedzmy ostatni sezon. Potem kupimy bramkarza z klasą jak Buffon czy Lloris i on będzie nr 1. Kuszczak w tym momencie odpadnie całkowicie 'z gry'.

Ryan never dead - UNITED NEVER DEAD!

Profil E-mail  

PostWysłany: 06 Sie 2010, 22:35 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Dodany: 30 Kwi 2007, 15:50
Miejscowość: Pionki
Otrzymał: 11 pochwał
Online: 1d 19h 57m 45s

Ja natomiast wierzę, że Kuszczak może zostać naprawdę numerem jeden. Po cichu liczę także na Amosa. Tomek widać ufa bardzo Fergusonowi, wierzy w koszulkę z '1'. Musi w tym coś być. Tyle lat spędzonych w United jako rezerwowy miałoby zostać zaprzepaszczonych? Ten sezon to dla niego kolejny ten decydujący. Ciekawe, za rok o tej porze będziemy już bardzo dużo wiedzieć, chyba że Edwin znów przedłuży kontrakt :faja:.

Image

"... w oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji do pedalstwa i kurestwa ..." ...pedofilstwa...

Av&Sig By Piękny Romek :*

Profil E-mail  

PostWysłany: 06 Sie 2010, 22:37 
Forumowicz roku
Forumowicz roku
Awatar użytkownika

Sonny napisał(a):
Ja natomiast wierzę, że Kuszczak może zostać naprawdę numerem jeden. Po cichu liczę także na Amosa. Tomek widać ufa bardzo Fergusonowi, wierzy w koszulkę z '1'. Musi w tym coś być. Tyle lat spędzonych w United jako rezerwowy miałoby zostać zaprzepaszczonych? Ten sezon to dla niego kolejny ten decydujący. Ciekawe, za rok o tej porze będziemy już bardzo dużo wiedzieć, chyba że Edwin znów przedłuży kontrakt :faja:.

No właśnie, to kolejny sezon, który ma być "tym". A ile jeszcze takich musi upłynąć? Ile jeszcze Tomek będzie wierzył w bajki papy Fergusona? Kuszczak jest świetnym rezerwowym, ale chyba do numeru 1 trochę brakuje i to widzi SAF. Nie chce go oddawać, bo jest być może najlepszym zmiennikiem jakiego może mieć.

Profil E-mail  

PostWysłany: 06 Sie 2010, 22:41 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Zgadzam się z Sonniaczem. Kuszczak już dawno by odszedł, gdyby nie te obiecanki. Z jego ambicją nie siedziałby na ławce i nie godził się na to dobrowolnie. Zawsze nawołuje w prasie do rozmów z Fergusonem na temat swojej przydatności i co roku mówi się o transferach/wypożyczeniach a co roku zostaje.

Prawda jest taka, że tak dobrego rezerwowego Manchester United nie miał już bardzo dawno.

Profil E-mail  

PostWysłany: 06 Sie 2010, 23:08 
Manager
Manager
Awatar użytkownika

Dodany: 08 Kwi 2007, 15:03
Online: 1d 3h 26m 11s

Ja ciągle wierzę że Kuszczak wkrótce będzie tym numerem 1 i na obiecankach ze strony Fergiego się nie zakończy . Tomek już wiele razy udowadniał że zasługuje na grę w pierwszym zespole , no a Edwin przecież młody już nie jest i do 50-tki grał nie będzie :D

"A dziś dj'ów więcej niż grzybów po deszczu chyba,
ale żaden nie zagra jak Deszczu, nawet po grzybach."

PostWysłany: 07 Sie 2010, 08:59 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dodany: 19 Paź 2005, 20:31
Miejscowość: Bocian przyniósł
Wysłał: 34 pochwał
Online: 3d 9h 56m 52s

Almunia też kilka lat na ławie w Arsenalu przesiedział. Problem w tym, że Almunia to szmaciarz jak jego poprzednik. W Tomka wierzę, trudno nie wierzyć. Fajny chłopak, nasz rodak, fajnie by było, gdyby dostał szansę, a jeszcze lepiej, gdyby ją wykorzystał. ;)

Nabijam się z liverpoolu, bo... bo dobrze się z nich nabijam

Łuki, mistrz ciętej riposty.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1135 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości