Obecny czas: 08 Wrz 2010, 14:56
Łączny czas online:

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: 05 Lut 2008, 16:26 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Dodany: 31 Paź 2005, 20:58
Miejscowość: Kraków
Wysłał: 30 pochwał
Otrzymał: 13 pochwał
Online: 11d 19h 43m 40s

Capello przed meczem z Szwajcarią ma wybrać nowego kapitana. Jak myślicie kto nim zostanie? :>
Wśród faworytów są wymieniani Rio Ferdinand i Steven Gerrard. Podobno jeden z tej dwójki dostanie opaskę. Rio tak poza tym jest jednym z ulubionych zawodników Włocha, więc tu ma plusa i być może to on będzie kapitanem.

Może zostałby Terry, bo jego wszyscy chwalili, ale obecnie kontuzjowany... Jak myślicie, Rio dostanie opaskę? :>

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 05 Lut 2008, 17:08 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dodany: 21 Paź 2006, 12:37
Miejscowość: Dębieniec k. Grudziądza
Wysłał: 3 pochwał
Otrzymał: 4 pochwał
Online: 6h 34m 11s

Masz stare informacje Diab, bo już wiadomo. Kapitanem będzie Liverpoolski frajer niestety :/

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 97,00.html

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 05 Lut 2008, 17:14 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Dodany: 08 Lis 2005, 21:09
Miejscowość: Piła
Wysłał: 2 pochwał
Otrzymał: 2 pochwał
Online: 14m 23s

Specjalnie mnie to nie dziwi. Gerrard to jakby nie patrzeć wielki gracz i pasuje mi do tej roli. A jakoś odpocżatku Rio wydawał mi sie na straconej pozycji.

give me the cure.

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 02:08 
Forumowicz roku
Forumowicz roku
Awatar użytkownika

Dodany: 04 Lis 2005, 14:33
Miejscowość: Gdańsk
Wysłał: 70 pochwał
Otrzymał: 5 pochwał
Online: 6d 3h 36m 42s

No i Capello zadebiutował :) Wygrał spotkanie, które powinien wygrać. Szwajcaria jednak grała jak równy z równym... To, że teraz Włoch przejął stery widać było po ustawieniu 1-4-1-4-1 :) Jednak nie okazało się ono takie złe, choć zapewne Anglicy będą musieli się przyzwyczaić :] Ładnie grał nasz Rooney, nawet nieźle układała mu się samotna gra z przodu ;)

Pierwszą bramkę za Capello zdobył Jenas, świetny drybling Cole'a i wyłożenie piłki, Jenas dokonał tylko formalności ;] w drugiej połowie świetna kontra i młody debiutant zdobył bramkę, trochę spóźnił się Ferdinand z interwencją, ale i James się nie popisał... Chwilę później ładna akcja Anglików i Gerrard wyłożył piłkę SWP, który tylko dołożył nogę :]

Dobry początek Włocha w Anglii :)

FOOTBALL is a RELIGION so I BELIEVE in UNITED

"Manchester United's heart and soul has been sold today - it has changed for ever."

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 10:10 
Diabeł
Diabeł
Awatar użytkownika

Dodany: 29 Gru 2007, 11:02
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Online: 0s

Nie podobała mi się gra Anglików. Szczególnie w pierwszej połowie Szwajcarzy byli lepsi. Na tą chwilę nie grają lepiej od naszej reprezentacji. Jeszcze bardzo dużo czeka Capello do poprawy jeśli marzy o osiąganiu sukcesów. A Roo to grał jako jedyny napastnik, a chyba najmniej go było widać w ataku. Za to w obronie i w pomocy to był wszędzie :)

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 13:00 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Dodany: 30 Kwi 2007, 15:50
Miejscowość: Pionki
Otrzymał: 11 pochwał
Online: 1d 19h 57m 45s

Udany debiut Capello, bo zwycięski. Inny wynik niż wygrana na starcie przygody z reprezentacją mógł Włochowi już na początku przynieść wiele problemów. A tak bez żadnych nacisków może pracować do następnego towarzyskiego meczu. Oglądając dzisiaj powtórkę zabrakło mi w składzie Lennona bo Bentley jakoś nic wielkiego nie pokazał i jestem w stanie stwierdzić, że Aaron więcej by dał zespołowi. Gra Anglików nie zachwycała, ale pod wodzą Capello nie ma co się tego spodziewać. Raczej konsekwentna gra i w obronie i w ataku ;)

Image

"... w oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji do pedalstwa i kurestwa ..." ...pedofilstwa...

Av&Sig By Piękny Romek :*

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 13:44 
Diabeł
Diabeł
Awatar użytkownika

Dodany: 18 Sty 2007, 13:10
Miejscowość: Opole
Online: 47m 11s

sebos_krk, najpierw zobacz skroty pozniej sie wypowiadaj. Wiesz ile groznych sytuacji w calym meczu mieli Szwajcarzy? chyba nie jak piszesz takie pierdoly.

sebos_krk napisał(a):
Szczególnie w pierwszej połowie Szwajcarzy byli lepsi

Mieli jedna grozna sytuacje :)

sebos_krk napisał(a):
A Roo to grał jako jedyny napastnik, a chyba najmniej go było widać w ataku

Czlowieku, jak mozesz pisac takie bzdury? ty chyba inny mecz widziales. Rooney mial najwiecej sytuacji ze wszystkich pilakrzy na boisku, lecz znowu pokazal ze jest bez formy strzeleckiej. Ale mpisanie ze najmniej bylo go widac jest czysta glupota.

sebos_krk napisał(a):
Za to w obronie i w pomocy to był wszędzie :)

W obronie nie bylo go tak wiadac, wiesz dlaczego? bo nie mial po co wracac do tylu jak Szwajcarzy nic totalnie wielkiego nie pokazali, no poza ta bramka, ktora byla piekna.

Sonny napisał(a):
Oglądając dzisiaj powtórkę zabrakło mi w składzie Lennona bo Bentley jakoś nic wielkiego nie pokazał

Zgadzm sie z toba, ale i tez nie zgdzam. Bentley zagral dobry mecz, pokazal sie z niezlej strony, myslalem ze bedzie gorzej, ale np. piekne podanie do Croucha, bylo co oklaskiwac. Ogolnie rzecz biorac byl czesto przy pilce i ruszal tym prawym skrzydlem, na pewno lepszy Bentley niz Beckham, ale najlepszy prawoskrzydlowy w Anglii jest Lenonn :)

Chcialbym zauwazyc, ze przy obu bramkach swoj udzial mialy Diably. Przy pierwszej bramce dla angolow, Wes Brown dobrze oszukal przeciwnika i wylozyl pileczke Gerrardowi, ktory wrzucil ladnie do Cola, a ten pieknym dryblingiem do Jenasa i bramka.
Przy drugim golu, Rooney pieknie do tylu wysoka pilke znowu do Gerrarda, ktory wylozyl jak na tacy pilke SWP a ten niemial zadnych problemow zeby zamiescic pilke do pustej bramce.
Ogolnie rzecz ujmujac, wielkiego meczu ze strony Anglikow nie widzielismy, ale bylo to dobre spotkanie tym bardziej ze byl to pierwszy ich mecz pod wodza Capello. Wynik powinien byc wyzszy, gdyby Roo byl w formie strzeleckiej, niestety sytuacje, ktore zmarnowal coraz bardziej martwia zarowno kibicow rep. Anglii jak i fanow MU. Najgorsze jest tez to ze Wayne nie bedzie mial juz szans zeby sie wstrzelic w bramke, bo w meczu z City nie zagra, a pozniej juz tylko spotkanie pucharowe z Kanonierami i tam musimy liczyc na to ze w koncu nasz kochany angol sie przelamie...

Image

One live...One heart.. One love.. One Club.. One UNITED -> MANCHESTER UNITED !

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 13:55 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

A ja chciałbym nawiązać do spotkania Włochy - Portugalia. Mistrzowie świata pokonali ekipę Scolari'ego aż 3:1. Dwie bramki Portugalczycy stracili na własne życzenie. Podanie wzdłuż pola karnego, piłki nie przeciął żaden z dwóch obrońców tam się znajdujących no i także Ricardo ją puścił, chyba tylko on sam wie dlaczego, a Toni do którego to podanie doszło nie miał problemów by dać prowadzenie swojej drużynie tuż przed przerwą.

Drugi gol dla Włoch to też takie uderzenie 'z niczego' Pirlo, piłka po drodze odbiła sie jeszcze od obrońcy, trafiła w słupek i do bramki, 2:0.

Portugalia wzięła się wreszcie do ataku po przerwie, gdy między innymi wszedł Nani. Ronaldo, który byl kapitanem w tym meczu raz ładnie uderzył z wolnego, lecz bramkarz z kłopotami obronił. Jak dla mnie najlepszym z Portugalczyków był Quaresma, stwarzał najwięcej zagrożenia no i po podaniu Nani'ego wzdłuż pola karnego padl gol na 2:1.

Jakieś 3 minuty po golu Quaresmy, na boisku pojawił się Quagiarella, którego pierwszy kontakt z piłką zakończył się bramką i to Włosi wygrali 3:1.

W końcówce głową groźnie uderzał Ronaldo, lecz obok bramki. Na 5 minut przed końcem próbował jeszcze szczęścia z wolnego, lecz piłkę zmierzającą tuż obok słupka ponownie wybronił bramkarz Włoch.

Moim zdaniem Nani zaprezentował się bardzo dobrze, jeden z lepszych w drugiej połowie, a Ronaldo niestety po raz kolejny z silnym zespołem nie zachwycił.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 13:55 
Diabeł
Diabeł
Awatar użytkownika

Dodany: 29 Gru 2007, 11:02
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków

Zapo napisał(a):
sebos_krk, najpierw zobacz skroty pozniej sie wypowiadaj. Wiesz ile groznych sytuacji w calym meczu mieli Szwajcarzy? chyba nie jak piszesz takie pierdoly.

Mam oglądać skrót spotkania, które oglądałem? :roll: Jak Anglicy z taką grą cokolwiek chcą zawojować to nie dziw, że ich nie ma na Euro. Dużo pracy- powtarzam.

Zapo napisał(a):
A Roo to grał jako jedyny napastnik, a chyba najmniej go było widać w ataku

Czlowieku, jak mozesz pisac takie bzdury? ty chyba inny mecz widziales. Rooney mial najwiecej sytuacji ze wszystkich pilakrzy na boisku

Miał, ale z kilometra widać, że gra na jedynego napastnika Wayne'a to średni pomysł, bo w wielu momentach był wszędzie, tylko nie w ataku. Nie napisałem, że nie miał sytuacji.

[ Dodano: Dzisiaj o 12:58 ]
Zapo napisał(a):
W obronie nie bylo go tak wiadac, wiesz dlaczego? bo nie mial po co wracac do tylu jak Szwajcarzy nic totalnie wielkiego nie pokazali

No tu sobie żartem pojechałem, bo trzy czy cztery razy robił za obrońcę, walcząc nawet przy linii bramkowej anglików. Ale już gdy był Crouch, więc mógł sobie na to pozwolić- nie licząć tego, że niepotrzebnie aż tak się ekploatuje.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 13:59 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Tak trochę odbiegając od tematu Anglików, widziałem fragmenty meczu Portugalia - Włochy. Ronaldo rozegrał cały mecz, około 4 sytuacje miał w tym dwa ładne rzuty wolne, któe obronił mu włoski bramkarz. Nani wszedł w drugiej połowie za Deco i zaliczył asystę przy golu Quaresmy. Niemniej Włosi wygrali 3-1. Najlepszy był Quagirella, któy strzelił bramkę 20 sekund po wejściu na boisko :lol:

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 19:59 
Legenda
Legenda
Awatar użytkownika

Dodany: 30 Kwi 2007, 15:50
Miejscowość: Pionki
Otrzymał: 11 pochwał
Online: 1d 19h 57m 45s

Zapo napisał(a):
Bentley zagral dobry mecz, pokazal sie z niezlej strony, myslalem ze bedzie gorzej, ale np. piekne podanie do Croucha, bylo co oklaskiwac. Ogolnie rzecz biorac byl czesto przy pilce i ruszal tym prawym skrzydlem, na pewno lepszy Bentley niz Beckham, ale najlepszy prawoskrzydlowy w Anglii jest Lenonn :)

Zgadzam się, jednak Bentley w formie, a Lennon w formie to duża różnica. A właśnie ostatnio ten ostatni gra wyśmienicie i szkoda, że nie mógł tego udowodnić Capello. Na pewno swoje szanse dostanie ;)

sebos_krk napisał(a):
Miał, ale z kilometra widać, że gra na jedynego napastnika Wayne'a to średni pomysł, bo w wielu momentach był wszędzie, tylko nie w ataku. Nie napisałem, że nie miał sytuacji.

Do sytuacji dochodził tylko ich niestety nie wykorzystywał co ostatnio zdarza mu sie często. Duża strata, bo Wayne w formie strzeleckiej to świetny piłkarz :]

Image

"... w oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji do pedalstwa i kurestwa ..." ...pedofilstwa...

Av&Sig By Piękny Romek :*

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 07 Lut 2008, 20:17 
Diabeł
Diabeł
Awatar użytkownika

Dodany: 18 Sty 2007, 13:10
Miejscowość: Opole
Online: 47m 11s

sebos_krk napisał(a):
Jak Anglicy z taką grą cokolwiek chcą zawojować to nie dziw, że ich nie ma na Euro. Dużo pracy- powtarzam.

Ale czego oczekiwales od nich? 7-0? to pierwszy mecz z nowym trenerem, wszystko tam sie zmienia teraz i powoli powoli beda grac swoje (mam nadzieje), ale pisanie ze Szwajcarzy byli lepsi jest bledem.

sebos_krk napisał(a):
Miał, ale z kilometra widać, że gra na jedynego napastnika Wayne'a to średni pomysł, bo w wielu momentach był wszędzie, tylko nie w ataku. Nie napisałem, że nie miał sytuacji

Zgadzam sie co do tego ze Roo nie moze byc sam w ataku.
Druga rzecz, napisales ze byl nie widoczny, co jest nie prawda, bo mial najwiecej sytuacji strzeleckich.

sebos_krk napisał(a):
Ale już gdy był Crouch, więc mógł sobie na to pozwolić- nie licząć tego, że niepotrzebnie aż tak się ekploatuje

Czy ja wiem, pamietaj ze Roo nie zagra w niedziele dlatego zrobil sobie ostrzejszy trening.

Sonny napisał(a):
A właśnie ostatnio ten ostatni gra wyśmienicie i szkoda, że nie mógł tego udowodnić Capello. Na pewno swoje szanse dostanie ;)

To byl jeden i to duzy blad przy powolaniach pilakrzy, no ale mysle ze Capello doskonale wie co robi i na pewno malego Giggsa prawoskrzydlowego polowa do rep.

Image

One live...One heart.. One love.. One Club.. One UNITED -> MANCHESTER UNITED !

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 24 Maj 2008, 23:36 
Rezerwowy
Rezerwowy

Dodany: 07 Sie 2007, 15:36

DiaboLLo napisał(a):
Tak trochę odbiegając od tematu Anglików, widziałem fragmenty meczu Portugalia - Włochy. Ronaldo rozegrał cały mecz, około 4 sytuacje miał w tym dwa ładne rzuty wolne, któe obronił mu włoski bramkarz. Nani wszedł w drugiej połowie za Deco i zaliczył asystę przy golu Quaresmy. Niemniej Włosi wygrali 3-1. Najlepszy był Quagirella, któy strzelił bramkę 20 sekund po wejściu na boisko :lol:

Widziałem ten mecz w całości. Quaresma go zawalił bo przy stanie 0:0 zmarnował dwie setki. Nie wykorzystane sytuacje się mszczą i włosi w pełni zasłużenie wygrali.

Mam nadzieje że Holendrzy będą w wysokiej formie na Euro 2008. Jak nie to znowu nie będe oglądał finału...

Temat postu:
PostWysłany: 15 Lis 2009, 15:34 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Wczoraj sporo się działo. W barażach w pojedynku O'Shea vs. Evra lepszy okazał się Francuz, bo Trójkolorowi wygrali 0:1 po bramce Anelki :? Pat był faulowany w polu karnym, lecz sędzia nie wskazał jedenastki. Zrobił to identycznie jak Rooney z Arsenalem - pobiegł do piłki, z której i tak nie miał szans zrobić pożytku więc zdążył kopnąć ją tylko przed bramkarzem i został przewrócony przez golkipera gospodarzy.

W innym spotkaniu Portugalia wygrała z Bośnią i Hercegowiną 1:0, a ładną asystę zaliczył Nani. Queiroz miał sporo szczęścia, bo jego podopiecznych po strzałach Dzeko i kolegów dwa razy ratował słupek i raz poprzeczka.

A na koniec deser ;D Kuszczak i Foster :D Tomek się nie popisał z Rumunami. Przy golu fakt, że był rykoszet, ale jednak trochę za bardzo wyszedł z bramki. Potem przepuścił piłkę jak amator pod tułowiem, ale na szczęście nie leciała w światło bramki. Foster przy golu także zbyt daleko wyszedł i został przelobowany, a chwilę później sprokurował karnego, bo ściął rękoma Nilmara bodajże bardzo wyraźnie i nawet nie protestował. Fabiano jednak przestrzelił. Oj Ferguson lepiej ściągaj jakiegoś Akinfeeva czy Cesara, bo się stare czasy z Carrollem i Howardem przypomną.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 15 Lis 2009, 16:14 
Mistrz Wielkopolski
Mistrz Wielkopolski
Awatar użytkownika

Dodany: 03 Sty 2008, 21:29
Miejscowość: Września
Online: 2d 10h 14m 46s

Co do Fostera i Kuszczaka to trzeba przyznać, że obaj też zaliczyli kilka udanych interwencji. A co do karnego, którego sprokurował Foster, to trzeba przyznać, iż Brown się nie spisał, Wes zagrał za lekko piłkę do Bena, a ten faulem ratował swoją ekipę przed stratą gola. Debiut Rooneya w roli kapitana 'Synów Albionu' niestety nieudany.

Image
Image
Image

Image
"...Być kibicem Man Utd BEZCENNE..."

Temat postu:
PostWysłany: 16 Lis 2009, 21:51 
Talent
Talent

Dodany: 14 Gru 2007, 23:02
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Online: 1d 10h 22m 35s

Warto wspomnieć o spotkaniu Hiszpania - Argentyna. W meczu rozgrywanym na Vicente Calderon lepsi okazali się Hiszpanie pokonując "Albicelestes" 2-1. De facto była to pierwsza porażka Argentyny w meczu kontrolnym pod wodzą Diego Maradony. Setny mecz w reprezentacji rozegrał Iker Casillas. Obie bramki dla gospodarzy zdobył Xabi Alonso, zaś dla gości Leo Messi.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 14:24 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/4911524/

Obejrzyjcie sobie :rotfl: Najlepszy motyw w 6. minucie jak Terry'emu pokazywał jak płakał po przestrzelonym karnym :lol2: wszyscy w śmiech, a JT miał łzy w oczach :lol2:

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 01 Mar 2010, 20:00 
Talent
Talent

Dodany: 14 Gru 2007, 23:02
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Online: 1d 10h 22m 35s

Dobra jest też końcówka jak mówi do Rio.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 02 Mar 2010, 14:06 
Forumowicz roku
Forumowicz roku
Awatar użytkownika

Dodany: 04 Lis 2005, 14:33
Miejscowość: Gdańsk
Wysłał: 70 pochwał
Otrzymał: 5 pochwał
Online: 6d 3h 36m 42s

Co ciekawe zawodnikom United się nie dostało, więc pewnie Smithy to kibic Czerwonych Diabłów :D

FOOTBALL is a RELIGION so I BELIEVE in UNITED

"Manchester United's heart and soul has been sold today - it has changed for ever."

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: 22 Mar 2010, 15:34 
Redaktor miesiąca
Redaktor miesiąca
Awatar użytkownika

Red_Devil napisał(a):
Co ciekawe zawodnikom United się nie dostało, więc pewnie Smithy to kibic Czerwonych Diabłów :D

Apropo Smithy'ego. Kozak jest co zrobił na tym Sport Relife -> Tutaj link - najlepsze scenki z Beckhamem i Andy'm Murray'em, tym tenisistą ;) A ten gościu na rowerku wodnym wygląda jak Boruc ;D

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości